Sunday, June 8

i-n-t-e-r-n-s-h-i-p

ah,mungkin terlalu penat/letih/lelah.
baru seminggu, bagaimana har0s diharungi 6b0lan it0??
apa aja yang mawu dikaruti kali ni kan? hee.

i-n-t-e-r-n-s-h-i-p @ p-r-a-c-t-i-c-a-l.
ye.
semua tentang mereka.
hu~


------------------------------------------------------------------------------------------------

sebelom i-n-t-e-r-n-s-h-i-p @ p-r-a-c-t-i-c-a-l:

1. trainee je takkan dowang nk bagi kije beriye kat kite.

2. minggu pertama mesti dowg suh tg0k2 cmne seni0rsenior kat situ wat kije.

3. kalu tade kije online la..pe susah..at least dpt ym-ing. takpun ber-blog-ing.

4. takpe, kalau salah wat mesti dimaafkan. kan baru masok alam kerjaya.

5. dll.


------------------------------------------------------------------------------------------------

selepas seminggu:

1. bermimpi ito memang indah, realiti nya...
kije memang banyak.

seronot nye:
kami tak dilayan sebagai trainee.
so banyak bende leyh wat dari mule dan dapat belajar banyak bende.

dah start kna tepon co ini, co itu,
"...bla...bla..bla..nape ye co incik ni..bla..bla..bla..".

start kena kol tuk wat appointment tuk wat stat audit.
"...mgu depan bole tak saya nk dtg tuk wat stat audit..bla..bla..bla.."


2. mimpi lagi?? haha.
seronotseronot.
realiti:
hari pertama dh di bagi satu co.

nah amik fail ni n documents segala.
sila la. haha.

tatau nk wat?
memang ito saat dtunggu meke.
sila bertanya. :).

pastu beberapa hari selepas tu.
"...shy, ni lagi satu co ni ye..."
"..terima kasih kak"
[dengan muke semanes mungkin.haha]


3. tenet memang ade...
tapi klu muke PC nye memang tuk tatapan CCTV je pe cer?? haha..

plus..
memang tade mase pun nk chatchot..
mase bergerak pun tak pasan..
tetau dh lunch..
tetau dh 5:30..

tak sempat nk nyanyi
"...what time is it..."
lalalalala~ :P


4. dh kna treat pun cm pekerja.
salah tetap salah..

2nd day dah kna mas0k bilik bigb0ss..
besh la tu... gile la...silly mistake..

5. ada org kate, practical tade byk kije..
kalu tade byk kije...
tepat mase balik, dh bole balik la kan?

tak jugak..
me pun pnah stay till 11.

------------------------------------------------------------------------------------------------

walau cmne pun kite di treat,
walau cmne pun kije diberi,
walau cmne pun kite di 'dera'

...terime je la...
name pun trainee ye ak??
haha.


tuk sekalian rakan2 dan juge me+meself
...selamat berintern...


1) yang blom diberi task
...njoi la mase free ni..


2) yang maseh wat kije yang same je..
tak dituka2kan dept..
bese nye co yg besa2 sket la kan..
co pun besa, dept pun byk
...byk tangan...byk la segregati0n ov duties tu..

so, tak merase lagi wt kije kat dept len
..besabarla...
cekap kan dri
..cz sume bnde tu related..
[cehceh..ckp macam byk sgt pengalaman]


3) yang maseh dlm menmen ngan fail, mesin photostat, staple dan segala..
njoi kan dri juge
... at least ade kije babe...
hee



------------------------------------------------------------------------------------------------

moral ov d story:
blaja lg besh wo..

plus...
pe yg blaja tak byk pun apply dlm kerja..
waddup??:P


blaja saje la kot..
takmo kije..
penat..
haha



psst: saya sangat rindu alam belajar..
saya sangat rindu sekalian rakanrakan..


[saya tak dapat nk selalu menulih sbb besenya sekitar 10mlm udah lena..
penat sungg0h rasenye..
insyaAllah seminggu sekali..
adala nukilan yang tercoret..:)]

2 hugs:

ash said...

malas nk blaja
mcm nk rak blaja pon bodo gak. haha!

. said...

hmm..

.. less is more .. © 2008 | Coded by Randomness | Illustration by Wai | Design by betterinpink!